MSU Gala Night 2014 : 17 JUNE 2014

Assalamualaikum. 

Alhamdulillah aku diberi peluang untuk terlibat dalam MSU Gala Night 2014. Mula nya cadang nak join dinner. Sebab dah last semester. Nak dress up lawa2 la konon nya. Last2 dapat jadi AJK pulak. Seronok nya bukan main. Jadi AJK Decoration. Buat photo booth. 

P/s : Punya lah susah nak cari baju yang menepati cita rasa dan nafsu. Haha

Theme : ELEGANCE BLACK AND RED

Teman setia aku. Mesti bertiga kalau terlibat dalam apa2 pun.

Ni lah setting photo booth kitorang. Siapa cakap budak medical tak creative.

We are the team of PHOTO BOOTH.

HANI, JASMINE, ROHINI AND SHANTINI


Pada malam kejadian......

Housemates

Accessory : SUMMIT
Make up : Tangan Sendiri


First Pumps yang aku ada. Setinggi alam. Lip lap lip lap gituuuu.




Sisters

 The princess and the maidens.




Sekian.
memories.
17 JUNE 2014.

Wedding 8 JUNE 2014




Pada tanggal 8 JUNE 2014, classmate kitorang telah pun mendirikan rumah tangga. 
Alhamdulillah selamat semuanya. 
Hehe excited pegi wedding kawan. First time pulak tu
Rasa macam tak sabar pulak ak kawen. 
perghhhh gataiii. 
HAHA


Almost half of the class datang lah. 
Aku as usual. With my brotherhood. The boys. 

Nah ni semua gambar gambar masa kat wedding. 
Sorry perantin, gambar perantin tak ada lah.
Hehe.

Kami sibuk berselfieeeee.


Pengantin.
Siti Aishah Malik dan Suami



Shazwin Hani buat perangai dekat kenduri orang. Ya Allah!


My friends. The best friends ever !
Lepas ni entah giliran siapa pulak agak-agak?
Aku rasa Jasmine Anne. Takpun Paan. 

HAHA.


THE BOYS.
SAM, PAAN, RAJ AND SYAMEER.
Tapi tak cukup geng. Fahmi ngan Asrul tak datang.
Click je kat nama diorang kalau korang nak add kat Facebook.
HAHA.
Macam jual dorang pulak kan.


Paan guna camera kecik cinonet dia.
Yang macam GoPro tu.

My Bro : Luvin


Semoga persahabatan kita semua terjalin hingga ke akhir hayat. 
Insha Allah.


Sekian.
memories.
8 JUNE 2014.

One Step Closer

Kandungan entry ni agak kasar dan tidak professional langsung. Tapi harap maaf, ni ruangan aku, ikut suka hati aku nak cakap apa.

Kalau terasa, guna lah perumpaan ni : 
Siapa makan cili dia rasa pedas, siapa minum tembikai dia rasa manis. 

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Okay kali ni entry nak feeling feeling sedih.
Pada tanggal 9 Jun 2014, bermula lah perjalanan hidup yang menanti saat saat habis sebagai pelajar degree.
Semester 6, merupakan semester akhir bagi penuntut Bachelor Medical Science.

Bila di kenang kenang, terlalu banyak pengalaman aku start dari awal2 semester iaitu semester satu. Aku jadi class representative. Sampai semester 2. Then semester 3, Deputy Dean and senior cadangkan nama aku masuk Medical Science Club Election. Aku dapat jadi Secretary. Macam terlampau aktif dah rasa. Haha.


FLYERS YANG TERSANGAT LAH KELAKAR !!!

Then, aku di beri peluang handle IMS 3rd ANNUAL DINNER pada 2012. Daripada event ni, banyak yang aku pelajari. Mungkin ramai menentang aku sebab aku ni seorang yang kasar dan agak kurang ajar. And masa ni lah macam2 terjadi. Apa yang terjadi? Macam macam sampai aku rasa give up tanak handle. Biarlah semua tu jadi kenangan, and aku dah maafkan kesalahan dorang tu. Tapi, alhamdulillah, It was the best event ever. Thanks laa kepada committee yang sangat2 membantu. Eh yeke? HAHA. Certain la, but not all. Apa2 pun dari sini lah aku start kenal perangai sorang2 dari segi displin, quality kerja dan commitment terhadap tugas masing2.


The best committees I've ever had !

Tak lama lepas tu, dapat lagi peluang handle event. KART PRIX D'ENDURANCE. Bulan 3, tahun 2013. Alhamdulillah. Event ni berjalan lancar. Sambutan sangat menggalakkan. Mula mula suram je. Last2 makin ramai nak join sampai cam berebut rebut.
My beloved teammates

Event ni menang award masa MSU/PTPL GeMS AWARD 2013
Seronoknya lahaii, hanya Allah je yang tahu. Berbaloi usaha selama ni.

Rakan seperjuangan sama fakulti.

Alhamdulillah ^^

So far, banyak event aku join sana sini, alhamdulillah pointer still maintain, study pon tak pernah terganggu. Aku harap akan maintain sampai last semester. Mana tahu ada rezeki dapat anugerah pelajar cemerlang ke kan. Insha Allah. Amin.

Baru baru ni, tahun 2014 ni rasa nya last event aku join and handle yang ada kena mengena dengan classmates aku PLANT A MANGROVE IN YOUR HEART. Aktiviti tanam bakau dekat Taiping. Last event aku handle dengan classmates. Haha. Lepas ni taknak terlibat apa2 dah dengan classmates. Sebab dorang tau nak komplen pasal aku je. Padahal tatau aku ngn Jasmine bersusah payah buat event ni. Dorang mana nak nampak semua tu. Nampak Fahmi je buat keje.

Lantak laa. Aku tak hadap pon. Lepas ni nak join activity lain. Penuhkan GEms. Padahal semua dah melebih lebih. Saja nak gain memory masa study, nak2 last semester kan.





Alhamdulillah perjalanan study aku dah nak hampir ke penghujung. Pengalaman pengalaman tu semua buat aku lebih matang, lebih bersedia untuk menempuh masa depan. Mental ngn fizikal aku makin kuat. Lagi orang berkata, mengutuk dan membenci aku, lagi kuat semangat aku. Sebab ada prinsip aku senang je :
nak jadi leader yang bagus dan baik, bukan semua orang suka. bila ramai membenci, makna nya kita dah berjaya jadi perhatian mereka dan mereka iri hati dengan kebolehan kita.

Kepada kawan kawan yang dikasihi:

Aku mintak maaf atas segala tingkah laku aku selama ni. Ya, aku akui memang aku ni seorang yang cakap lepas, mulut tak cover, panas baran, lagi apa? macam macam lah. semua yang jahat tu aku. aku tau korang tak suka bila kalau ada apa2 aku lead. tapi maaf lah, kadang2 bukan aku hadap pon nak lead, dah pilihan majoriti, korang kena paham. kalau majoriti nak, means majoriti tau kebolehan aku. tu je.

mungkin korang tak pernah nampak kebaikan aku. maklumlah semua yang jahat yang buruk, walaupun sebesar zahrah tu korang nampak je.

Selama aku lead or selama korang bekerjasama dengan aku, mmg aku tak suka cara korang buat kerja. lembab, belagak pandai bodoh sombong. Aku sedih sebab tak ada pon yang bertanya, nak tahu or nak mintak idea or nak mintak tunjuk ajar. Semua buat2 tahu, padahal tak tau ape pon. Tak salah kan kita bertanya? Ni tak semua kena sediakan, senang kata manja lah. Tak boleh hidup susah sikit. Baru suruh buat dua kerja dah bising.

Marah la aku, marah. Takpe. Nanti bila sampai satu masa, korang akan ingat dan menyesal. Aku buat ni sebab nak train korang. Nanti dah masuk alam practical, alam pekerjaan, ada organisasi. Mungkin tak berapa sama, tapi boleh dipraktikkan. Masa tu nanti baru laa tahu nilai tanggungjawab dan displin korang.

Apa apa pun terima kasih sebab pernah menjadi sahabat aku. Terima kasih sebab menjadikan aku lebih berjaya pada masa ini. Terima kasih sebab pernah hadir dalam perjalanan hidup aku. Terima kasih atas segala dugaan, cacian, hinaan, makian dan kutukan. Aku anggap itu semua gurauan manja korang.


Maklum lah dah terbiasa dengan agent penghasut umpama virus jahat menyerang dan membawa keburukan. Sedar diri? Ye. Kau lah. Dah banyak cerita aku dengar dari mulut sana sini yang kau bawak cerita bukan bukan. Tak apa. Aku tak melatah sikit pon. Aku maafkan kau. Cuma aku doakan kau bertaubat lah.

Sekian dari hati.

Maaflah kalau mengguris hati. Rasanya hati aku lagi terguris kot. HAHA




Rindu

Geng ORANGE TROOPERS





Geng TWILIGHT BITCHES. 
Tapi group tu dah delete sebab takde orang nak respons. 
Semua dah buat hal masing2.
Dah jarang hangout, dinner, lunch sama2 macam dulu.
Rindu.


Apa pun jua yang berlaku, mereka sahabat yang senantiasa bagi aku sokongan.
Hanya mereka kenal aku. 

Semester demi semester berlalu, hampir 3 tahun. 
mereka selalu ada di sisi ku tak kira apa yang berlaku.
Tak pernah adili aku.

Terima segala keburukan dan kekurangan aku.
Yang paling penting, 
tak pernah tikam belakang.



Terima kasih sahabat.